7 Ocak 2016 Perşembe

Sebzeli sulu köfte

Bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, vitamin kaynağı ve enerji deposu olan sebzeli sulu köfte tarifini paylaşmak istedim.

sebzeli sulu köfte
Sebzeli sulu köfte malzemeleri
 
Köfte için malzemeler
  • 250 gram kıyma
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı galeta unu
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 2 çorba kaşığı un
Sebzeli karışım için
  • 30 gram tereyağı
  • 2 soğan
  • 1 kereviz
  • 2 havuç
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 buçuk litre su
  • 2 patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, nane, karabiber, kekik
Sebzeli sulu köfte nasıl yapılır

Köfte için, maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup rendeleyin. Suyunu süzüp soğanı ve maydanozu çukur bir kaba alın. Rendelenmiş ekmek içi, galeta unu, kıyma, yumurta ve baharatı ekleyip yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp una bulayın. Sebzeli karışım için, soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Havuçları temizleyip doğrayın. Kerevizin kararmaması için limonlu suda 5 dakika bekletin. Maydanozu kıyın.Tencerede tereyağını ısıtıp soğanı kavurun. Domates püresini ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Sırasıyla havuç, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Köfteleri ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirin. Patates ve bezelyeleri ilave edip 5 dakika daha pişirin.Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanozu ekleyin. Tuz, keki ve tane karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder