![]() |
çikolatalı tart |
- 250 gram milföy hamuru
- 200 gram bitter çikolata
- 60 gram tereyağı
- 1 yumurta
- 6 yumurtanın sarısı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 200 gram krema
Çikolatalı tart hazırlanışı
Çikolatayı benmari usulu eritin. Çikolata, tereyağı, yumurta, yumurta sarıları, toz şeker ve kremayı bir kapta karıştırın. Karışımın dörtte birini süsleme için ayırın. Milföy hamurlarını bir kare oluşturacak şekilde yan yana dizin. Merdaneyle hafifçe bastırıp yapışmalarını sağlayın. Tart kalıbına yerleştirip kenar kısımlarını kesin. Hamuru çatalla bir kaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Hamuru fırından alıp üzerine çikolatalı karışımı ilave edin. Fırın ayarını 160 dereceye getirip 15 dakika daha pişirin. Soğutup kalan çikolata sosu üzerine ekleyin. Kıyılmış çikolata ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder