![]() |
sebzeli püre |
Sebzeli püre için gerekli malzemeler
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- Yarım su bardağı süt
- 50 gram tereyağı
- 1 çay bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
- 2-3 adet kornişon turşu
- Tuz
Süslemek için
- Mantar
- Salam
- Bezelye
- Marul yaprakları
Sebzeli püre nasıl yapılır
Patatesleri ve havucu aynı tencerede haşlayalım. Sıcak suyunu döktükten sonra ılınması için soğuk suya tutalım. Patateslerin sıcakken kabuklarını soyarak rendeleyelim. İçine yarım su bardağı sıcak sütü, 50 gram tereyağını ve tuzu ekleyelim. Patates ezeceği ile pürüzsüz bir kıvama gelene dek ezelim. İçine küçük küpler halinde doğranmış havuç, kornişon turşu, bezelyeyi ekleyerek karıştıralım. Püreyi servis tabağına düzgün şekiller vererek , yerleştirelim. Küp şeklinde kesilmiş salam, bezelye ve mantar dilimleri ile süsleyelim. Arzuya göre marul yaprakları içinde servis edelim. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder