15 Ocak 2016 Cuma

Hünkar beğendi tarifi

hünkar beğendi

Hünkar beğendi yapımı için gerekli  malzemeler
  • Kuşbaşı et ( bonfilelik et tercih edilir )
  • 1 iri boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 iri boy domates
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kekik
Beğendi için
  • 5 orta boy patlıcan ( çekirdeksiz )
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 75 gram kaşar peynir rendesi
  • Tuz
Hünkar beğendi nasıl yapılır
  • Ön hazırlık olarak kebabı hazırlayalım. 
  • Tencereye sıvı yağı alalım. Kuşbaşı etleri tencereye alıp, suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
  • Etler suyunu iyice çekince küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyip 2 dakika daha kavuralım.
  • Rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyip, birkaç kez çevirerek etlerin üzerini aşacak kadar kaynar suyu, tuzu, karabiberi, kekiği ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Patlıcanları çatalla sık aralıklarla delerek ocak ateşinde iç kısımları da pişene dek közleyelim.
  • Kabuklarını soyup limonlu suda 5 dakika bekletelim. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra robot yardımıyla püre haline getirelim.
  • Tavaya sıvı yağı alalım, unu ekleyip hafifçe sararana dek sürekli karıştıralım.
  • Sonra patlıcanları, sütü ve tuzu ilave ederek koyulaşana dek sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Beğendiyi ateşten alıp kaşar peyniri rendesini ilave edelim.
  • Bir kez karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım.
  • Üzerine salçalı ve etli karışımı alıp sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder