![]() |
hünkar beğendi |
Hünkar beğendi yapımı için gerekli malzemeler
- Kuşbaşı et ( bonfilelik et tercih edilir )
- 1 iri boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 iri boy domates
- Yarım çorba kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kekik
Beğendi için
- 5 orta boy patlıcan ( çekirdeksiz )
- 2 çorba kaşığı un
- 2 buçuk su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- 75 gram kaşar peynir rendesi
- Tuz
Hünkar beğendi nasıl yapılır
- Ön hazırlık olarak kebabı hazırlayalım.
- Tencereye sıvı yağı alalım. Kuşbaşı etleri tencereye alıp, suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
- Etler suyunu iyice çekince küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyip 2 dakika daha kavuralım.
- Rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyip, birkaç kez çevirerek etlerin üzerini aşacak kadar kaynar suyu, tuzu, karabiberi, kekiği ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Patlıcanları çatalla sık aralıklarla delerek ocak ateşinde iç kısımları da pişene dek közleyelim.
- Kabuklarını soyup limonlu suda 5 dakika bekletelim. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra robot yardımıyla püre haline getirelim.
- Tavaya sıvı yağı alalım, unu ekleyip hafifçe sararana dek sürekli karıştıralım.
- Sonra patlıcanları, sütü ve tuzu ilave ederek koyulaşana dek sürekli karıştırarak pişirelim.
- Beğendiyi ateşten alıp kaşar peyniri rendesini ilave edelim.
- Bir kez karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım.
- Üzerine salçalı ve etli karışımı alıp sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder