5 Ocak 2016 Salı

Kaymaklı künefe tarifi

kaymaklı künefe
Kaymaklı künefe malzemeleri

  • 1 kg. kadayıf
  • 800 gram kaymak
  • 300 gram tereyağı
  • 100 gram ince çekilmiş Antep fıstığı
Şurup için
  • 1 kg. toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Kaymaklı künefe hazırlanışı

Şurup için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Küçük bir tavada tereyağını eritip ılıtın. Kadayıfı tepsiye yayıp yağı üzerine gezdirin. Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ve ovuşturarak tereyağını iyice yedirin Kadayıfı iki ayrı tepsiye paylaştırıp  elinizle bastırarak yerleştirin. Tepsileri ocağa alın ve kısık ateş üzerinde sürekli çevirerek kadayıfın altını kızartın. Her ikisini de ocaktan alıp birinin üzerine kaymağı yayın. Diğer kadayıfı kızarmış tarafı üste gelecek şekilde kaymağın üzerine alın. Ilık şerbeti sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Antep fıstığı serpin, dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder