![]() |
karışık musakka |
- 250 gram kıyma
- 2 orta boy soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 3 orta boy domates
- Yarım çorba kaşığı salça
- 2 orta boy patlıcan
- 2 orta boy kabak
- 2 orta boy patates
- 5-6 sivri biber
- 1 su bardağı sıvı yağ (sebzeleri kızartmak için)
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Karışık musakka yapılışı
- Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyup yarım cm. kalınlığında doğrayalım.
- Patatesleri ve kabakları soyup yarım cm. kalınlığında doğrayalım.
- Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletelim, yıkayıp kurulayalım.
- Tavaya sıvı yağı alalım.
- Önce patates dilimlerini hafifçe açık pembe renk alana dek kızartalım.
- Sonra kabak dilimlerini açık pembe renk alana dek kızartalım.
- Son olarak da çok harlı ateşte patlıcan dilimlerini açık pembe renginde kızartalım.
- Bir tavaya 4 çorba kaşığı sıvı yağı alalım.
- Küp doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleştirelim.
- Kıymayı ilave edip bir kaç dakika çevirelim.
- İnce dilimlenmiş sivri biberleri, tuzu, karabiberi, rendelenmiş domatesleri de ilave edip, birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Salçayı ve 1 su bardağı suyu ilave edip bir taşım kaynatarak sosu ateşten alalım.
- Tencereye kızaran kabak dilimlerini, üzerine kıymalı harcı, üzerine patates dilimlerini ve tekrar kıymalı harcı yayalım.
- En üste patlıcan dilimlerini, üzerine kıymalı harcı yayarak çok ağır ateşte 15-20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder