13 Ocak 2016 Çarşamba

Karışık musakka nasıl yapılır

karışık musakka
Karışık musakka için gerekli malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 orta boy domates
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 2 orta boy patlıcan
  • 2 orta boy kabak
  • 2 orta boy patates
  • 5-6 sivri biber
  • 1 su bardağı sıvı yağ (sebzeleri kızartmak için)
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber 
Karışık musakka yapılışı
  • Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyup yarım cm. kalınlığında doğrayalım.
  • Patatesleri ve kabakları soyup yarım cm. kalınlığında doğrayalım. 
  • Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletelim, yıkayıp kurulayalım.
  • Tavaya sıvı yağı alalım.
  • Önce patates dilimlerini hafifçe açık pembe renk alana dek kızartalım.
  • Sonra kabak dilimlerini açık pembe renk alana dek kızartalım.
  • Son olarak da çok harlı ateşte patlıcan dilimlerini açık pembe renginde kızartalım. 
  • Bir tavaya 4 çorba kaşığı sıvı yağı alalım. 
  • Küp doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleştirelim.
  • Kıymayı ilave edip bir kaç dakika çevirelim.
  • İnce dilimlenmiş sivri biberleri, tuzu, karabiberi, rendelenmiş domatesleri de ilave edip, birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Salçayı ve 1 su bardağı suyu ilave edip bir taşım kaynatarak sosu ateşten alalım.
  • Tencereye kızaran kabak dilimlerini, üzerine kıymalı harcı, üzerine patates dilimlerini ve tekrar kıymalı harcı yayalım. 
  • En üste patlıcan dilimlerini, üzerine kıymalı harcı yayarak çok ağır ateşte 15-20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder