- 2 su bardağı kuru fasulye ( akşamdan ıslatılmış )
- 2 orta boy soğan
- 250 gram kemikli kuşbaşı veya kemiksiz kuşbaşı et
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- 3/4 çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 adet çuçka biberi ( arzuya göre frenk biberi )
- Tuz
- Pul biber
Güveçte etli kuru fasulye hazırlanışı
Akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeleri yıkayıp suyunu süzdürelim.Güveç tencereye sıvı yağı alıp ısıtalım.Etleri ilave edip etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Etler sadece yağı ile kaldığında , küp doğranmış soğanları ilave ederek pembeleştirelim. Salçayı ilave edip bir kaç kez çevirdikten sonra fasulyeleri ve üzerini 2 parmak aşacak kadar suyu ilave edelim. Arzuya göre çuçka biberleri doğramadan ilave edelim. ( Biberleri doğrayarak ilave ederseniz yemeğiniz çok acı olur ). Tuzunu, pul biberini ayarlayalım. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp yemeğin buharının uçmaması için kenarlarını sıkıştırarak kapatalım. Tencerenin kapağını da örterek ağır ateşte fasulyeleri 35-40 dakika pişirelim. Bu sürenin sonunda pişip pişmediğini kontrol edip tencereyi ateşten alalım. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder