![]() |
ıspanaklı tavuklu volovan |
- 1 adet tavuk göğüs eti
- 20 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 su bardağı kıyılmış ıspanak
- 3 yemek kaşığı kaşar peynir rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
Ispanaklı tavuklu volovan tarifi
Tencerede tavuk göğsünü haşlayıp küçük küçük doğrayın. Tavada yağı eritin. Ün, karabiber ve tuz koyup sosu karıştırın. Tavuk ve ıspanağı ekleyip 2 dakika pişirin. Kaşar peyniri rendesi koyup ocağı kapatın. Milföy hamurunu kalıpla bir büyük, bir küçük ve bir küçük olmak üzere kesin. Büyük hamurun üstüne ortası delikli milföy yaprağını koyun. Bütün hamurları aynı şekilde yapıp yumurta sarısı sürün. 175 derecelik fırında 15 dakika kızartın. Pişen hamurların içini çıkarıp hazırladığınız karışımdan koyun. Üstüne kaşar peyniri serpiştirin. 175 derecelik fırında peynir eriyene kadar tutun. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder