1 Ocak 2016 Cuma

Kabaklı börek

Selamlar, mis gibi bir kabaklı börek tarifi vereceğim sizlere. Kabak sevmeyenler bile bu böreği yediklerinde tekrar tekrar isteyecekler. Demli bir çayın yanında ne de güzel gider. Afiyet olsun..

Kabaklı börek

Kabaklı börek malzemeleri
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet kabak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
Kabaklı börek yapılışı

Kabağı küp şeklinde doğrayın. Tepsiye unu koyup ortasını havuz gibi açın. Küp şeklinde doğradığınız kabak , kıyılmış dereotu, maydanoz, kabartma tozu, yoğurt, beyaz peynir ve zeytinyağını koyup, karıştırın. Hazırladığınız karışımı 25 cm. genişliğindeki kalıba yayın. Çörek otuyla süsleyin. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder