1 Ocak 2016 Cuma

Dilber dudağı nasıl yapılır

dilber dudağı
Dilber dudağı için gerekli malzemeler
  • 5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
Üzeri için
  • 15 çorba kaşığı nişasta
Harcı için
  • 3 su bardağı çekilmiş fındık
Şurup için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 limonun suyu
Dilber dudağı yapılışı

Un ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, yoğurt, tereyağı, su ve sirkeyi ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamuru 15 bezeye ayırın. Üzerlerine birer çorba kaşığı nişasta serpiştirip, merdaneyle ince açın. 15 yufkayı üst üstte dizip bir su bardağını üstüne bastırarak yuvarlak parçalar kesin. Fındığı hamur parçalarının ortasına paylaştırın. İkiye katlayarak şekil verin ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Şurup için, şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Kıvamı koyulaşınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şerbeti pişmiş sıcak hamurların üzerine gezdirip soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder