1 Ocak 2016 Cuma

İrmikli muska tatlısı tarifi

irmikli muska tatlısı

İrmikli muska tatlısı malzemeleri
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet damla sakızı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
İrmikli muska tatlısı nasıl yapılır

Damla sakızını havanda dövüp un haline getirin. Tencereye irmik, toz şeker, 3 su bardağı su ve damla sakızı koyun. Koyu muhallebi kıvamında pişirip bekletin. Yufkadan 4 parmak uzunluğunda şeritler kesin. Şeritlerin ucuna 1 yemek kaşığı hazırladığınız karışımdan koyup, muska şeklinde katlayın. Börekleri kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine koyup fazla yağını alın. Pudra şekeri ve tarçını karıştırın. Böreklerin üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder