![]() |
elmalı bohça |
- 5 küçük elma
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
- 5 milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- Karanfil tozu
- Tarçın
- Zencefil
Elmalı bohça nasıl yapılır
Elmaların kabuklarını soyup, sebze oyacağı ile çekirdek kısımlarını çıkarın. Düz tabanlı bir tencereye dizip, üzerilerine toz şeker serpiştirin ve 5 dakika pişirin. Ceviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırın. Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun. Her bir elmayı bir milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın. Üzerilerine yumurta sarısı sürüp, kızgın fırında pişirin. Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serpin. Afiyet olsun. Son derece , yapımı kolay ve lezzetli , yiyenlerin parmaklarını ısıracağı ve tarifini kesinlikle almadan bırakmayacakları elmalı bohça yapılışını anlattık umarım beğenirsiniz ve kıymetli yorumlarınızı bizimle paylaşırsınız.. Yapacak olanlara kolay gelsin.. Bu arada herkesin yeni yılı kutlu olsun, Sağlıklı, mutlu ve huzur dolu nice yıllar dilerim. Ülkemize ve tüm dünyaya barış getirsin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder