![]() |
ıspanak ezme çorbası |
Ispanak ezme çorbası malzemeleri
- 1 kilo kuzu ıspanağı
- 1 çorba kaşığı dolusu yağ
- 3 adet orta boy soğan ( piyaz doğranmış )
- 2 kahve fincanı un ( 60 gram )
- 12 su bardağı et suyu ( 2,5 litre )
- Yarım çorba kaşığı tuz
- Az Hindistan cevizi rendesi
Ispanak ezme çorbası yapılışı
- Ispanakların yalnız yapraklarını ayıklayıp, temiz yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dakika haşlayıp, süzdürün ve iyice sıkın.
- Sonra bir tencereye yağı koyup orta ateşte eritip soğanı ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak kavurun.
- Ununu ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra tuzunu, Hindistan cevizini ve et suyunu ilave ederek orta ateşte 45 dakika zaman zaman karıştırarak kaynatıp pişirin.
- Ateşten alıp bir süzgeçten veya püre makinesinden geçirip servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder