11 Ocak 2016 Pazartesi

Ispanak ezme çorbası tarifi

ıspanak ezme çorbası

Ispanak ezme çorbası malzemeleri
  • 1 kilo kuzu ıspanağı
  • 1 çorba kaşığı dolusu yağ
  • 3 adet orta boy soğan ( piyaz doğranmış )
  • 2 kahve fincanı un ( 60 gram )
  • 12 su bardağı et suyu ( 2,5 litre )
  • Yarım çorba kaşığı tuz
  • Az Hindistan cevizi rendesi
Ispanak ezme çorbası yapılışı
  • Ispanakların yalnız yapraklarını ayıklayıp, temiz yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dakika haşlayıp, süzdürün ve iyice sıkın. 
  • Sonra bir tencereye yağı koyup orta ateşte eritip soğanı ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak kavurun. 
  • Ununu ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra tuzunu, Hindistan cevizini ve et suyunu ilave ederek orta ateşte 45 dakika zaman zaman karıştırarak kaynatıp pişirin.
  • Ateşten alıp bir süzgeçten veya püre makinesinden geçirip servis yapın. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder