5 Ocak 2016 Salı

Firik pilavı nasıl yapılır


firik pilavı

Firik pilavı için gerekli malzemeler
  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 büyük soğan
  • 250 gram firik
  • 250 gram pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
Firik pilavı tarifi

Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın. Haşlanmış nohudu ekleyin. Firik ve pilavlık bulguru ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Tereyağını kızdırıp, karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder