![]() |
firik pilavı |
Firik pilavı için gerekli malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 1 büyük soğan
- 250 gram firik
- 250 gram pilavlık bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
Firik pilavı tarifi
Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın. Haşlanmış nohudu ekleyin. Firik ve pilavlık bulguru ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Tereyağını kızdırıp, karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder