10 Ocak 2016 Pazar

Fasulyeli yeşil pilav nasıl yapılır

fasulyeli yeşil pilav
Fasulyeli yeşil pilav malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 gram taze fasulye
  • 3 dal taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kesme şeker
Fasulyeli yeşil pilav yapılışı

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeleri ayıklayıp, çök küçük verev biçiminde doğrayın. Taze soğanları da incecik doğrayın. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede, 2 çorba kaşığı tereyağında, fasulyeleri iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Ardından küçük doğranmış taze soğanları ilave edin. Hep birlikte kavurup, tuz ve kesme şekeri ilave edin. 1-2 dakika daha kavurup, suyunu süzüp yıkadığınız pirinci ekleyin. Bir kaş dakika daha kavurup, 3 su bardağı et suyunu ve karabiberi ilave edin. Önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav demlenince servis yapın. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder