![]() |
beyaz çikolata soslu kek |
- 8 yumurta
- 250 gram ince çekilmiş fındık
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 buçuk kahve fincanı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 diş karanfil
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-4 bebek bisküvisi
- 1-2 çorba kaşığı damla çikolata
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 15 gram tereyağı
Sos için
- 150 gram beyaz çikolata
- 2-3 çorba kaşığı krema
Beyaz çikolata soslu kek yapılışı
Karanfilleri ezin. Bisküvileri ufalayın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları toz şekerle çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Fındık, nişasta, tarçın, karanfil, kabartma tozu, vanilya ve bisküviyi ilave edin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ekleyin. Yavaşça karıştırıp damla çikolatayı ilave edin. 22 cm. çapındaki kek kalıbını oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ile yağlayıp dibine ve kenarlarına galeta ununu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sos için, çikolatayı doğrayıp süt kremasıyla benmari usulü eritin. Kek soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis tabağına alın. Dilimleyip üzerine çikolata sosunu gezdirin ve servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder