19 Ocak 2016 Salı

Barbunya nasıl yapılır

barbunya

Barbunya için gerekli malzemeler

  • Yarım kg. barbunya
  • 2 havuç
  • 1 kereviz ( arzuya göre )
  • 2 soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 bardak su
Barbunya yapılışı

Barbunyayı akşamdan ayıklayıp yıkayalım. Bol suda bekletelim. Ertesi  gün fazla yumuşatmadan haşlayalım. Havuç, soğan, kereviz ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım. Bir miktar zeytinyağında renkleri değişene kadar kavuralım. Sebzelere salçayı da ekleyerek bir iki kez karıştıralım. Suyunu süzdüğümüz barbunyayı şeker ve tuzu sebzelere ilave edelim. Üzerine su ve zeytinyağını da ilave ederek kısık ateşte pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine ince ince maydanoz kıyalım. 

 Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder