Yozgat böreği |
- Yarım kg . ıspanak
- 1 adet soğan
- 100 gram pastırma 1 adet domates
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım kg . yufka
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Yozgat böreği nasıl yapılır
Ispanağı temizleyip yıkadıktan sonra su koymadan, kısık ateşte haşlayın. Haşladığınız ıspanağı hafifçe ezin. Bu arada bir tavaya margarini alın. Soğanı yemeklik doğrayın. Margarinle beraber kavurun. Domatesi rendeleyerek ilave edin. Pastırmayı küçük küçük doğrayarak tavaya alın. En son olarak da ıspanağı ve çiğ olarak malzemeye karıştıracağınız yumurtayı ve karabiberi ekleyin. Yufkaların her birini dörde bölerek içine hazırladığınız içten koyun. Dilediğiniz şekilde sarın. En son olarak kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartıp, servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder