![]() |
çerkez tavuğu |
- 1 adet piliç
- 1 avuç ceviz içi
- 1 ekmek içi
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Çerkez tavuğu nasıl yapılır
- Önce bütün tavuğu tuzlu suda haşlayın.
- Haşlanmış tavuğun etlerini ince ince didikleyin.
- Bir kaç gün önceden dışarıda bıraktığınız ekmeklerin içlerini ayıklayıp bir kabın içinde ekmek içi, süt ve tavuk suyunu karıştırın.
- Sarımsağı havanda dövün ve içerisine tavukları ekleyin.
- En son ceviz eklenir.
- Bir gün dinlendirilen mezenin üzerine tereyağı ile toz kırmızı biber eritilerek dökülür.
- Bu tür mezeler bir gün bekletilince tadı oturacaktır. O yüzden yeni yaptığınız mezenin tadına baktığınızda size sarımsak tadı az geliyorsa sakın ilave etmeyin, sarımsak bir gün sonra daha baskın olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder