27 Aralık 2015 Pazar

Çerkez tavuğu tarifi

çerkez tavuğu
Çerkez tavuğu malzemeleri

  • 1 adet piliç 
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 ekmek içi
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber






Çerkez tavuğu nasıl yapılır
  • Önce bütün tavuğu tuzlu suda haşlayın.
  • Haşlanmış tavuğun etlerini ince ince didikleyin. 
  • Bir kaç gün önceden dışarıda bıraktığınız ekmeklerin içlerini ayıklayıp bir kabın içinde ekmek içi, süt ve tavuk suyunu karıştırın. 
  • Sarımsağı havanda dövün ve içerisine tavukları ekleyin. 
  • En son ceviz eklenir. 
  • Bir gün dinlendirilen mezenin üzerine tereyağı ile toz kırmızı biber eritilerek dökülür. 
  • Bu tür mezeler bir gün bekletilince tadı oturacaktır. O  yüzden yeni yaptığınız mezenin tadına baktığınızda size sarımsak tadı az geliyorsa sakın ilave etmeyin, sarımsak bir gün sonra daha baskın olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder