- 1 adet bütün hindi
- 3 kaşık tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz sapı
- 2 adet defne yaprağı
Hindi dolması hazırlanışı
Hindinin girebileceği büyüklükte bir tencereye defne yaprağı, kereviz sapı, havuç, 1 soğan ve 3 bardak suyu dökün. Hindiyi ortasına oturtun. Gayet kısık bir ateşte 40 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Daha sonra altında kalan suyunu da kullanarak, iç pilav tarifine göre bir pilav hazırlayın. Hazırladığınız iç pilavı hindinin gerisinden içine doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ara sıra fırça ile üzerine tereyağı sürerek 1 saat kadar pişirin. Masada tavuk makası ile keserek servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder