27 Aralık 2015 Pazar

Hindi dolması

Merhabalar.. Hindi yılbaşı sofralarının geleneksel yemeği haline gelmiştir. Pişmesi uzun sürse de, hindi eti sağlıklı ve lezzetlidir. Hindi ve tavuk gibi yemekleri fırında yaparken, fırının alt kısmına bir kap içerisinde su koymak gerekmektedir. Böylece hindi kurumaz ve ısı hindiye daha çok işler . Bu bilgilerden sonra Hindi dolması tarifine geçelim Afiyet olsun...

hindi dolması

Hindi dolması malzemeleri
  • 1 adet bütün hindi
  • 3 kaşık tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz sapı
  • 2 adet defne yaprağı
Hindi dolması hazırlanışı

Hindinin girebileceği büyüklükte bir tencereye defne yaprağı, kereviz sapı, havuç, 1 soğan ve 3 bardak suyu dökün. Hindiyi ortasına oturtun. Gayet kısık bir ateşte 40 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Daha sonra altında kalan suyunu da kullanarak, iç pilav tarifine göre bir pilav hazırlayın. Hazırladığınız iç pilavı hindinin gerisinden içine doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ara sıra fırça ile üzerine tereyağı sürerek 1 saat kadar pişirin. Masada tavuk makası ile keserek servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder