![]() |
iç pilav |
İç pilav için gerekli malzemeler
- 3 kaşık tereyağı
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 500 gram kestane
- 2 bardak pirinç
- Dolmalık fıstık
- Kuş üzümü
- Tarçın
- Dereotu
İç pilav nasıl yapılır
2 bardak pirinci iyice yıkayın, bütün nişastası gitsin. 1 adet soğanı ince ince kıyın. Tereyağı ile sıvı yağı karıştırın ve ince kıydığınız soğanları öldürene kadar kavurun. Arkasından dolmalık fıstıkları ve pirinci ekleyin. İyice kavurduktan sonra haşladığınız hindiden kalan suyu üzerine dökün. Normalden bir parça daha sulu olması gerekiyor. Çünkü hindinin içinde fırında pişecek. Pilavın kapağını kapattıktan sonra demlenmeye bırakın. Demlenmiş pilavın içine önceden ıslatılmış kuş üzümü, tarçın, ince kıyılmış dereotu ve kestaneleri karıştırarak ılınmaya bırakın. Ilınan iç pilavı hindi dolma tarifindeki gibi doldurun. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder