![]() |
![]() |
muzlu yaş pasta |
Muzlu yaş pasta malzemeleri
Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı su
Kreması için
- 2 buçuk su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Krem şantisi için
- 1 paket toz şanti
- 1 su bardağı süt
Süslemek için
- 3-4 adet muz
- 2-3 adet küçük çikolatası
Muzlu yaş pasta yapılışı
Derin bir kabın içerisine 4 adet yumurtayı kırın. Bir az çırptıktan sonra 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek tekrar çırpın. Daha sonra 2 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ilave edin. Yarım çay bardağı suyu da ilave ederek iyice karıştırın. Kıvamını aldıktan sonra küçük bir kalıba veya tepsiye boşaltın. 190 dereceye ayarlı, önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. Keki pişip fırından çıkardıktan sonra bir müddet soğuması için bekletin. Daha sonra yatay olarak ortadan ikiye bölün. Kremayı hazırlamak için bir tencereye 3 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 buçuk su bardağı süt koyup, sürekli karıştırarak pişirin. Krema sıcakken , kekin alt parçası üzerine yarısını yayın. Sonra üzerine muzları küçük küçük dilimleyerek dizin. Bu arada az bir miktar kremayı muzların üzerine dökün ( bu işlem üst parçanın yapışmasını sağlar ). Üst parçayı kekin üzerine koyarak, kremayla kaplayın. En üst yüzey için, 1 paket toz şanti ve 1 su bardağı sütü mikserle çırpın ve pastanın üzerine yayın. Ardından bir kaç küçük çikolatayı rendeleyerek pastayı süsleme de kullanın. İsterseniz muz dilimleri ile pastanın yanlarını ve üzerini de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder