![]() |
limonlu kek |
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı pirinç unu
- 250 gram margarin
- 2 çay kaşığı limon tuzu
- 1 adet limonun suyu
Üzeri için
- 199 gram beyaz çikolata
- 1 çorba kaşığı margarin
- 3 çorba kaşığı limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Limonlu kek yapılışı
Kek hamuru için, geniş bir kap içinde yumurtaları ve toz şekeri iyice karıştırın. Şeker eridikten sonra kabartma tozunu ilave edin. Ardından un ve pirinç ununu ekleyin. 250 gram margarini eritip malzemelerle karıştırın. Son olarak içinde limon tuzunu erittiğiniz limon suyunu da ilave edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Keki 150 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin. Piştikten sonra kalıbından çıkartıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta beyaz çikolata, margarin ve limon suyunu porselen veya cam bir kaseye koyun. İçi sıcak su dolu bir tencereye oturtup, ocağa koyun. Margarin ve çikolata eridikten sonra limon kabuğu rendesini de karıştırın. Hazırladığınız çikolatalı sosu kekin üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder