26 Aralık 2015 Cumartesi

Çilekli baton pasta tarifi

çilekli baton pasta

Çilekli baton pasta malzemeleri
  • 215 gram tereyağı
  • 499 gram ( 3 su bardağından biraz fazla ) un
  • 250 gram toz şeker
  • 2 adet iri yumurta
  • 2 su bardağı krema
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı çilek
  • Nane yaprakları
Çilekli baton pasta yapılışı

Bir kabın içinde oda sıcaklığındaki tereyağını yumuşayana dek karıştırın. Üzerine unun üçte birini ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karıştırırken önce toz şekeri, ardından yumurta ve daha sonra kalan unu ilave edin. Hepsini iyice özleşene dek karıştırın. 30x40 cm . büyüklüğünde bir tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru tepsiye boşaltın. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Pişen hamuru fırından alıp, soğumaya bırakın. Soğuyan keki 3 eşit parçaya bölün. Bu arada kremayı pudra şekeri ve vanilya ile çırpın. Bu kremadan ilk pasta katına sürün. Üzerine çilek sıralayın ve ikinci katı yerleştirin. İkinci katın da üzerini krema ile kaplayın ve çilekleri sıralayın. Son parça keki de yerleştirip, üzerine kalan kremayı sürün ve artan çilekleri dizin. Taze naneyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder