26 Aralık 2015 Cumartesi

Balkabaklı baklava

Baklava vazgeçilmez tatlılarımızdandır.bir çok çeşidi yapılır. Ve hepsi de birbirinden lezzetlidir. Geçen gün bir arkadaşım gitmiştim. Balkabaklı baklava tarifi aradığını bir arkadaşında yediğini ve çok beğendiğini söyledi. Açıkçası ben de hiç duymamıştım. Balkabaklı baklava nasıl yapılır diye merak ettim. Arkadaşımdan rica ettim bulursan bana da verir misin ? Diye.. İşte o tarifi bu gün sizlerle paylaşıyorum. Deneyecek olanlara kolay gelsin. Yiyecek olanlara afiyet olsun...

balkabaklı baklava

Balkabaklı baklava malzemeleri
  • 200 gram margarin
  • 1 kg . un
  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı dövülmüş Antep fıstğı
  • 1 kg . balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam karanfil
  • 1 tutam zencefil
Açmak için
  • Nişasta
Şerbet için
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Balkabaklı baklava  yapılışı

Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu birlikte kaynatın. Ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Daha sonra soğumaya bırakın.Ayıklayıp dilimlediğiniz balkabağını toz şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirin. Zencefil ve karanfil tozunu ekleyip, ezerek püre yapın. Ayrı bir yerde unu eleyin. Yumurta, tuz ve ılık suyu ekleyip hamur yapın. Hamurdan 30 adet beze koparın. Her birini asta tabağı büyüklüğünde açın. 15 adet yufkayı aralarına eritilip soğutulmuş margarini sürerek üst üstte dizin. Hepsini birden nişasta ile açın. Yağlanmış tepsiye serin. Üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpin. Kabak püresini de üzerine yayın. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız yufkaları kabak püresi yayılmış yufkaların üzerine yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin. Kalan margarini üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine soğuk şerbet gezdirin. En az 4 saat dinlendirerek servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder