![]() |
balkabaklı baklava |
Balkabaklı baklava malzemeleri
- 200 gram margarin
- 1 kg . un
- 3 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı dövülmüş Antep fıstğı
- 1 kg . balkabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tutam karanfil
- 1 tutam zencefil
Açmak için
- Nişasta
Şerbet için
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Balkabaklı baklava yapılışı
Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu birlikte kaynatın. Ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Daha sonra soğumaya bırakın.Ayıklayıp dilimlediğiniz balkabağını toz şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirin. Zencefil ve karanfil tozunu ekleyip, ezerek püre yapın. Ayrı bir yerde unu eleyin. Yumurta, tuz ve ılık suyu ekleyip hamur yapın. Hamurdan 30 adet beze koparın. Her birini asta tabağı büyüklüğünde açın. 15 adet yufkayı aralarına eritilip soğutulmuş margarini sürerek üst üstte dizin. Hepsini birden nişasta ile açın. Yağlanmış tepsiye serin. Üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpin. Kabak püresini de üzerine yayın. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız yufkaları kabak püresi yayılmış yufkaların üzerine yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin. Kalan margarini üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine soğuk şerbet gezdirin. En az 4 saat dinlendirerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder