![]() |
yesrip gülü |
- 1 adet yufka
- 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğince un
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Üzerine
- Pudra şekeri
Yesrip gülü nasıl yapılır
Hamur yoğuracağımız kaba yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ve 1 fincan ayçiçek yağını alalım. İyice karıştıralım. Azar azar unu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 20 dakika dinlendirelim. Yumurta iriliğinde parçalar koparıp, elimizle yuvarlayalım. Her bir bezeyi mantı yufkası kalınlığında açalım. Yufkadan 2 parmak kalınlığında uzun şeritler keselim. Sonra şeritlerin her birine yuvarlak bir şekil verelim. Kendi etrafında sararak, şekillendirelim. Kızdırdığımız ayçiçek yağında kızartalım. Delikli kepçe ile çıkartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt peçetenin üzerinde bekletelim. Soğutmadan üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder