![]() |
patatesli rulo böreği |
- 5 adet yufka
- 4 adet orta boy patates
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 100 gram lor peyniri
- 1 demet maydanoz
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- Tuz
- Karabiber
Patatesli rulo böreği yapılışı
Ön hazırlık olarak patatesleri tuzlu suda haşlayalım. Kabuklarını soyduktan sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. İçine lor peynirini, ince kıyılmış maydanozu, yoğurdu, çırpılmış yumurtaları, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Çırpma teli ile malzemeleri iyice bütünleşene dek karıştıralım. Düz ve zemin bir zemine ilk yufkayı serelim, Üzerine fırça yardımıyla yağ sürelim. İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine yayalım. Bu kez yağ sürmeden yufkanın her tarafına patatesli ve peynirli harcın bir kısmını yayalım. Üzerine üçüncü ve dördüncü yufkayı aralarına yağ sürerek serelim. Harcın bir kısmını yayalım. Son yufkayı da yaydıktan sonra üzerine tekrar patatesli ve peynirli harçtan serpelim. Kenardan başlayarak 5 yufkayı birlikte rulo şeklinde saralım. Ruloyu keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında keselim. Yatık olarak hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında kızarana dek pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder