26 Aralık 2015 Cumartesi

Reyhan böreği nasılyapılır

reyhan böreği

Reyhan böreği malzemeleri
  • 3 adet yufka
  • 200 gram margarin
  • 1 kg . ıspanak ( sadece yaprakları )
  • 3 adet havuç
  • 300 gram pastırma
  • 300 gram kaşar peyniri ( dilimlenmiş )
  • 1 adet yumurtanın sarısı
Reyhan böreği nasıl yapılır

Margarinin çok azını ayırıp, kalanını eritin ve yufkaları tek tek yağlayın. Kalan margarinin yarısından çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun. Diğer yarısında da rendelenmiş havucu kavurun. Bir yufkanın üzerine ıspanak yapraklarını yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin. Onun da üzerine pastırmaları ve dilimlenmiş kaşar peynirlerini koyun. Üçüncü yufkayı da üzerine serin. Onun üzerine de kavrulmuş havucu koyun. Rulo biçiminde katlayın. İkiye kesin. Yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra da dilimleyerek servis yapın. Yapımı kolay tadı nefis  reyhan böreği tarifimizi umarım dener ve yorumlarınızı bizimle paylaşırsınız. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder