Sebzeli kaşarlı kek
 |
sebzeli kaşarlı kek |
Sebzeli kaşarlı kek malzemeleri
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 5-6 adet yeşil zeytin
- tuz
Sebzeli kaşarlı kek tarifi
- Havuç ve patatesleri soyup yarı yarıya haşlayın. Küp küp doğrayın.
- Yumurtaları derin bir kasede çırpın.
- 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
- Yoğurdu ilave edip karıştırın.
- Bezelye, havuç, patates ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
- Tuz, 3 su bardağı un ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
- Daha sonra karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın.
- Yeşil zeytinleri dilimleyerek kekin üzerine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder