26 Aralık 2015 Cumartesi

Sebzeli kaşarlı kek

sebzeli kaşarlı kek
Sebzeli kaşarlı kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-6 adet yeşil zeytin
  • tuz
Sebzeli kaşarlı kek tarifi

  • Havuç ve patatesleri soyup yarı yarıya haşlayın. Küp küp doğrayın. 
  • Yumurtaları derin bir kasede çırpın. 
  • 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
  • Yoğurdu ilave edip karıştırın. 
  • Bezelye, havuç, patates ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. 
  • Tuz, 3 su bardağı un ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra iyice karıştırın. 
  • Daha sonra karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın. 
  • Yeşil zeytinleri dilimleyerek kekin üzerine dizin. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
  • Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder