![]() |
kayseri mantısı |
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2 çay bardağı su
- Tuz
İçi için
- 1 adet orta boy soğan
- 250 gram kıyma
- Tuz
Sosu için
- 2 adet domates
- 3 adet biber
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- 1 çay bardağı et suyu
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam reyhan
Üzeri için
- Sarımsaklı yoğurt
- Sumak
Kayseri mantısı tarifi
Öncelikle un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp sert bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın. Unlu bir zeminde açın. Açtığınız hamurları önce 1 cm. ' lik şeritler halinde boylamasına kesin. Daha sonra enlemesine 1 cm. aralıklarla kesin. Kıymayı incecik kıydığınız soğanla ve tuzla karıştırıp kestiğiniz hamurların içlerine yerleştirin. Köşelerini bohça gibi ortaya toplayarak kapatın. Tuzlu suda haşlayıp süzün ve üzerine 1 çay bardağı soğuk su dökün. S
osu için, küçük doğranmış domates ve biberleri zeytinyağında sote edin. Daha sonra tereyağını ilave edin. Eriyince biber salçası, et suyu, pul biber ve reyhanı ekleyin. Sosu tenceredeki mantıya dökün. Süzerek servis tabaklarına alın. Sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder