![]() |
pırasalı kış türlüsü |
- Yarım çorba kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 2 adet orta boy pırasa
- 1 adet patates
- Yarım çorba kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- Tuz
Pırasalı kış türlüsü yapılışı
Tencereye margarini ve sıvı yağı alıp, kızdıralım. Kıymayı ve küçük küçük kesilmiş soğanı ilave edelim. Soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım. Havucun kabuklarını bir bıçak yardımıyla kazıyalım. Küp şeklinde doğrayalım. Küp şeklinde kestiğimiz kerevizlerle birlikte tencereye aktaralım. Arada bir tahta kaşıkla çevirerek sebzelerin yumuşamasını sağlayalım. 3 dakika sonra 1 cm. aralıkla doğradığımız pırasaları ekleyelim. Tencerenin kapağını örterek, 3-4 dakika pişirelim. Küp şeklinde kesilmiş patatesi, sulandırılmış salçayı, dövülmüş sarımsakları ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım. Bir taşım kaynatıp, servis yapalım. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder