![]() |
köfteli ıspanak yemeği |
- 1 kg. ıspanak
Köftesi için
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 200 gram yağsız kıyma
- 1 çorba kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çorba kaşığı margarin
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı su
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz, karabiber
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Köfteli ıspanak yemeği nasıl yapılır
Ispanakları bol su ile yıkayalım. Suyunu süzdükten sonra saplarından ayırdığımız yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Köfte için, ince bulguru bir kaba alalım. Üzerine soğanı rendeleyelim. Kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Malzemeler özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım. Ardından 1 çorba kaşığı unu ilave edelim ve tekrar yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak, bilye iriliğinde köfteler yapalım. Köfteleri sıvı yağda kızartalım. Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve margarini alıp, kızdıralım. Küçük doğranmış soğanları ilave edelim. Şeffaflaşana kadar kavuralım.Ispanakları ekleyelim. Ispanaklar yumuşayana kadar tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim. Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım. Tencereye aktaralım. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, köfteleri ilave edelim. Hafifçe ateşte pişirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder