10 Aralık 2015 Perşembe

Etli lavaş tarifi

etli lavaş

Etli lavaş malzemeleri
  • 1 lavaş ekmeği
  • 100 gram kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım soğan
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Kişniş ve kimyon karışımı
  • 1 küçük domates
  • 2 salata yaprağı
  • 2-3 dal nane
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam kırmızı pul biber
  • Tuz, karabiber
Etli lavaş yapılışı
  • Soğanları ince ince dilimleyin. Etin üzerine soğanın yarısını yerleştirip baharatı serpin ve biraz yağ gezdirdikten sonra yarım saat marine edin.
  • Etleri şişe geçirin ve önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında yarım saat sık sık çevirerek pişirin. Eğer üzeri kurumaya başlarsa alüminyum kağıtla kapatıp tekrar fırına verin. Piştikten sonra tuz serpin.
  • Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Salata yapraklarını yıkayıp kıyın. Nane ve maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Kalan soğan,domates, kıyılmış salata, nane ve maydanozu geniş bir kasede karıştırın. Üzerine yağ ve limon suyunu gezdirip pul biber ekleyin. 
  • Lavaş ekmeği fırında ısıtın. Ortasına hazırladığınız salatayı yerleştirin ve eti ilave edip rulo şeklinde sarın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder