10 Aralık 2015 Perşembe

Patatesli börek nasıl yapılır

patatesli börek

Patatesli börek malzemeleri
  • 5 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı margarin
  • 1 küçük kutu krem peynir
  • 150 gram beyaz peynir
  • 9 patates
  • 3 beyaz soğan
  • 1 yumurta
  • 4-5 dal dereotu
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, pul biber
Patatesli börek yapılışı

Un, oda ısısında yumuşatılmış margarin ve peyniri karıştırıp pürüzsüz bir hamur yoğurun. Yağlı kağıtla sarıp 30 dakika dinlendirin. Patatesleri kabuklarıyla birlikte diri kıvamda haşlayın. Soyup ince halkalar halinde dilimleyin. İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Bir tutam tuz ve bir kepçe kaynar su ilave edip kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Ayrı bir kapta ufalanmış beyaz peynir, yumurta, kıyılmış dereotu, pul biber ve bir tutam tuzu karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru 3 mm. kalınlığında açın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın kalıbına kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Patates dilimlerini hafifçe üst üstte gelecek şekilde yufkanın üzerine bir sıra dizin. Biraz soğan ve peynirli karışımdan yerleştirin. Malzeme bitene dek sıralama işlemini aynı şekilde sürdürün. Hamurun kenarlarını çatal yardımı ile şekillendirin. Fırında 30 dakika pişirin. Dereceyi 200 ' e ayarlayıp 5-10 dakika daha pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun. 
Umarım , değişik olan bu patatesli börek tarifimizi beğenirsiniz ve en kısa zamanda deneyerek lezzetini de tadarsınız. Yorumlarınızı da bizimle paylaşırsınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder