![]() |
fırında limonlu hindi |
Fırında limonlu hindi malzemeleri
- 1 adet hindi göğüs
- 2 adet limon
- 1 adet portakal
- 2 kaşık yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
Fırında limonlu hindi yapılışı
Bir gece önceden aldığımız hindiyi yemek çatalı ile deliyoruz. Ne kadar çok delersek o kadar iyi. Diğer tarafta bir tencere içine zeytinyağını ve yoğurdu koyup karıştırın. 2 limon ve 1 portakalın kabuğunu ince ince rendeleyin. Dikkat edin beyaz kısımları fazla gelmesin. Limonun ve portakalın suyunu da yoğurt ve zeytinyağı karışımının içine sıkın. Kabuklarını da içine ekledikten sonra dövülmüş sarımsak ve toz kırmızı biberi ilave edin ve çırpma teliyle iyice karıştırın. Eğer kıvamı hala koyu ise biraz su ile açabilirsiniz. Kıvamı ayrandan biraz koyu olmalı. Önce çatal ile deldiğimiz hindinin şimdi tuz ile masaj yapıp gönlünü alma zamanı!.Sonra hindiyi hazırladığımız sosun içine basalım. Her tarafına sosu sürdükten sonra 1 gün boyunca dolapta bekletelim. Aklımıza geldikçe ters çevirirsek çok daha güzel olacaktır. Ertesi olunca içine girecek büyüklükte bir tencerenin dibine bir tabağı ters koyun ( tabağı koymadan önce tencerenin dibine biraz su dökün ki hava yapmasın ), tabağın üzerine hindiyi yerleştirin, tencerenin kenarından 1 bardak su dökün, içine defne yaprağı ve adaçayı da atabilirsiniz. Bu şekilde yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra hindiyi bir fırın tepsisine alın. Tencerenin dibindeki suyu da üzerine döküp 180 derece fırında 30 dakika daha pişirin. Eğer tencereniz fırına girebilecek bir tencere ise ( döküm tencere gibi ) o zaman çok daha iyi, tencere ile fırına atın. Sıcak olarak servis edin . Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder