20 Aralık 2015 Pazar

Kıymalı lazanya tarifi

kıymalı lazanya
Kıymalı lazanya malzemeleri

  • 3 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 350 gram iki kere çekilmiş kıyma
  • 1 adet et suyu tableti
  • 2/3 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 400 gram konserve küp kesilmiş domates
  • 400 gram doğranmış domates
  • 3 çorba kaşığı mısır unu
  • 115 gram hazır lazanya yaprağı
  • 425 gram yağsız süt ( 2 su bardağına yakın )
  • 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  •  Karabiber
  • Maydanoz



Kıymalı lazanya nasıl yapılır
  • Soğanı ince ince doğrayalım. Sarımsağı dövelim. Kıymayı kahverengileşinceye dek kavuralım. Soğan ve sarımsağı ekleyip 3-4 dakika pişirelim. 
  • Et suyu tabletini ve suyu karıştıralım. Kıyma, kekik, domates salçası ve domatesleri ilave edip kapağı kapalı olarak 15 dakika kendi halinde pişirmeye bırakalım. 1 çorba kaşığı mısır ununu, biraz soğuk suyla karıştırıp tencereye dökelim ve 2-3 dakika daha pişirelim.
  • Haşladığımız lazanyaların bir kısmını, fırın kabının tabanını kaplayacak şekilde bir sıra halinde dizelim. Kıymalı sosun yarısını üzerine dökelim. Tekrar bir sıra halinde haşlanmış lazanya yapraklarını dizelim. Kalan sosu da döküp en üstüne lazanya örtelim. Kalan mısır ununu biraz soğuk sütle karıştıralım. Pürüzsüz olana dek ezelim. Kalan sütü küçük bir tencereye alalım. Biraz ılındıktan sonra mısır unu karışımına ekleyelim. Bu arada sürekli karıştırmaya devam edelim. Sütü tekrar tencereye alıp, kaymaya başlayana dek karıştıralım. 2 dakika pişirip, içine rendelenmiş peyniri ekleyelim. Tuz ve karabiber ilave edip, karıştırarak  ocaktan alalım. Sosu lazanyanın üzerine dökerek, 190 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirelim. Üzeri şişip altın sarısı renk aldığında fırından alalım. Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyelim.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder