![]() |
Antep fıstıklı tepecikler |
- 175 gram Antep fıstığı
- 250 gram tereyağı
- 160 gram pudra şekeri
- 225 gram un
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 90 gram çok ince çekilmiş badem
Üzeri için
- 50 gram pudra şekeri
Antep fıstıklı tepecikler yapılışı
Antep fıstıklarını 5 dakika sıcak suda bekletip iç kabuklarını soyun. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirip fıstıkları yayın. Sıcak fırında 2-3 dakika bekletin. Fırından alıp soğutun. 50 gramını ayırın. Kalanını ince çekin. Um, pirinç unu ve mısır ununu bir kapta harmanlayıp eleyin. Tereyağı ve pudra şekerini mikserle çırpın. Unlar, ince çekilmiş badem ve çekilmiş Antep fıstığını ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Üst kısmını hafifçe yükseltip tepe şeklini verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine birer tane Antep fıstığını hafifçe batırın. Isıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğutun. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder