29 Aralık 2015 Salı

Çikolatalı bahar pastası tarif

çikolatalı bahar pastası
Çikolatalı bahar pastası malzemeleri
  • 200 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 125 gram un
  • 125 gram mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram ince çekilmiş badem
Üzeri için
  • 200 gram bitter çikolata
  • 150 gram krema
  • 2 çorba kaşığı esmer şeker
  • Fındık, badem
  • 1 dilim konserve ananas
  • çilek, incir ve kiraz şekerlemesi
  • Yenilebilir çiçek
Çikolatalı bahar pastası nasıl yapılır

Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve toz şekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Kelepçeli ( çapı 20- 22 cm. ) bir kalıbın tabanını yağlayın. Hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkartıp tel ızgara üzerine alın ve soğumaya bırakın. Ufalanmış bitter çikolatayı cam bir kaba alın. Krema ve şekeri sos tenceresine alın. Kaynama noktasına getirip ateşten alın. Hemen çikolataya ilave  edip çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın. Soğumuş kekin üzerini hazırladığınız sosla kaplayın. Oda ısısında soğumasını bekleyin. Üzerini süsleyip, dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder