7 Kasım 2015 Cumartesi

Soğanlı tart tarifi

soğanlı tart 
Soğanlı tart malzemeleri

 Hamuru için
  • 150 gram margarin
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi için
  • 3 soğan
  • 250 gram kıyılmış mantar
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 5 çorba kaşığı süt
  • Tuz, karabiber, fesleğen
Soğanlı tart yapılışı

Margarini derin bir kaseye alıp kıyın.Hamur malzemelerini ilave edip tart hamurunu hazırlayın. 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Soğanları piyazlık doğrayın. 3 kaşık sıvı yağı tavada kızdırıp soğanları sote edin. Fıstığı ekleyip pembeleştirin. Mantar, kuş üzümü, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak kavurun. Hazırladığınız hamuru yağlanmış tart kalıbının dibine ve kenarlarına yayın. Üzerini yer yer çatalla delin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tartı fırından çıkarıp üzerine hazırladığınız iç malzemeyi ilave edin. Yumurta, süt, süt kreması ve peyniri geniş bir kasede karıştırıp tartın üzerine yayın. Tekrar fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder