12 Kasım 2015 Perşembe

Çilekli parfe tarifi

çilekli parfe
Çilekli parfe malzemeleri
  • 500 gram krem şanti
  • 500 gram çilek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 5 yumurta sarısı
Çilekli parfe nasıl yapılır
  • Çilekleri ayıklayıp iyice yıkayın. Toz şekerle birlikte robotta ezin. Elde ettiğiniz çilekli sosun 1 su bardağı kadarını ayırın. 
  • Yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Krem şantiyi ilave ederek karıştırın. Kalan çilekli sosu ekleyip, hafif sulu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. 
  • Derin bir kalıbı streç folyo ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıba döküp, derin dondurucuda iyice katılaşıncaya kadar bekletin.
  • Servis yapacağınız zaman bir tabağa kalıbı ters çevirip streç kağıdı çıkarın. Dilimleyip, ayırdığınız çilekli sos eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder