![]() |
çilekli parfe |
- 500 gram krem şanti
- 500 gram çilek
- 2 su bardağı toz şeker
- 5 yumurta sarısı
Çilekli parfe nasıl yapılır
- Çilekleri ayıklayıp iyice yıkayın. Toz şekerle birlikte robotta ezin. Elde ettiğiniz çilekli sosun 1 su bardağı kadarını ayırın.
- Yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Krem şantiyi ilave ederek karıştırın. Kalan çilekli sosu ekleyip, hafif sulu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin.
- Derin bir kalıbı streç folyo ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıba döküp, derin dondurucuda iyice katılaşıncaya kadar bekletin.
- Servis yapacağınız zaman bir tabağa kalıbı ters çevirip streç kağıdı çıkarın. Dilimleyip, ayırdığınız çilekli sos eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder