12 Kasım 2015 Perşembe

Ispanaklı pide nasıl yapılır

Ispanağın faydaları say say bitmez. Çocukluğumuzda bir çoğumuz Temel Reis sayesinde ıspanağı sevmeyi ve faydalarını öğrendik. Ama ıspanak sadece güç veren bir sebze değildir. O kadar çok faydası var ki,, bunlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istedim.

  • Bolca C vitamini içerir, antioksidan özelliği var.
  • Diğer yeşil yapraklı sebzelere göre daha fazla protein içerir.
  • Alzheimer olasılığını azaltır. Hamileler kadınlarda çocuğun özürlü doğmasına neden olan sorunu giderici özelliktedir. K vitamini içerdiği için kemik gelişiminde önemlidir. Demir minerali içerir.
Daha bir çok faydası bulunan ıspanağı çocuklara yedirmemiz biraz zor olabiliyor. Bunun için çeşitli yöntemler uygularız. Bizde bu konuda sizlere yardımcı olmak için, çocuklarınızın yok diyemeyeceği bir tarif hazırladık. Bu tarifimiz çay saatlerinizde de mükemmel bir ikram olacaktır. Şimdi, ıspanaklı pide tarifimize geçelim.
ıspanaklı pide

Ispanaklı pide için gerekli malzemeler
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 su bardağı un
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
İç harcı için
  • Yarım kg. ıspanak
  • 3 çorba kaşığı kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı margarin


Ispanaklı pide yapılışı

Mayayı ılık sütte eritip 15 dakika bekletin. Unun ortasını açıp, mayalı süt, tuz ve toz şekeri ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse biraz un ilave edebilirsiniz. Margarini eritin. Doğranmış soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış ıspanakları ilave edip, ıspanaklar diri kalacak şekilde kavurun. Tuz ekin. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar kopartıp, elinizle açın. Üzerlerine harçtan ilave edin. Kenarlarını pide gibi kıvırın. Birer küçük dilim kaşar peyniri yerleştirin. Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder