24 Kasım 2015 Salı

Pasta makarna

Makarnadan pasta mı olur demeyin, evet olur, Hem de çokta güzel olur. Değişik tarifler denemek isteyenler için ideal bir tarif. Hem lezzetli, hem sağlıklı ve çocuklarınızın hayır diyemeyeceği, misafirlerinize de rahatlıkla ikram edebileceğiniz nefis bir tat...Şimdi pasta makarna tarifini merak edenleri daha fazla bekletmeden tarifimize geçelim.

pasta makarna
Pasta makarna malzemeleri

- Yarım paket kalın çubuk makarna
- 4 çorba kaşığı margarin
- 1 su bardağı tepeleme ufalanmış beyaz peynir
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet yufka
- Yarım demet maydanoz
- Tuz

Pasta makarna nasıl yapılır

Tuzlu kaynar suda kalın çubuk makarnayı kırmadan haşlayalım. Süzüp bol su ile yıkayalım ve soğuk suda bekletelim. Margarini eritelim, pasta tenceresini yağlayalım. Erittiğimiz yağı bir kaba alıp içine 3 yumurta kıralım. Sütü ekleyip iyice çırpalım. Yufkayı, pasta tenceresini ortalayarak yayalım. Hava borusunu yufkadan çıkararak, yufkayı pasta tenceresine özenle yerleştirelim. Sütlü, yumurtalı, yağlı harçtan sürelim. Üzerine sürmek için biraz ayıralım. Kalanı makarnaya katalım. Beyaz peynir ve maydanozu koyalım, karıştıralım. Sonra pasta tenceresindeki yufkanın içine düzgünce yayalım. Yufkayı saralım. Üzerine ayırdığımız harcı sürelim. Kapağını kapatıp hafif ateşte kızartalım. Bir tepsiye ters çevirip, dilimleyelim ve servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder