23 Kasım 2015 Pazartesi

Bezelye çorbası

bezelye çorbası
Bezelye çorbası için gerekli malzemeler
  • 750 gram bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 litre et suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeterince tuz
Bezelye çorbası tarifi
  • Kuru soğanı ince ince kıyıp, 1 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleştirelim. 
  • Ayıkladığımız taze bezelye, yeterince tuz ve 1 litre et suyu ile birlikte sebzeler eriyinceye kadar pişirelim.
  • Süzgeçten süzüp, posasını ezelim.
  • Başka bir kapta, unu, kalan yağda kokusu çıkana kadar kavurup, içine sütü, süzdürdüğümüz çorbayı ve çok ince kıydığımız dereotunu ilave edip, bir taşım daha kaynatalım.
  • İstediğimiz kıvama gelince, önceden hazırladığımız çorbalık kıtır ekmek ve dereotu ile süsleyerek, sıcak olarak servis yapalım.
  • Arzu edenler yumurta sarısı ve limon suyu ile terbiye de yapabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder