![]() |
bezelye çorbası |
- 750 gram bezelye
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet dereotu
- 1 litre et suyu
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeterince tuz
Bezelye çorbası tarifi
- Kuru soğanı ince ince kıyıp, 1 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleştirelim.
- Ayıkladığımız taze bezelye, yeterince tuz ve 1 litre et suyu ile birlikte sebzeler eriyinceye kadar pişirelim.
- Süzgeçten süzüp, posasını ezelim.
- Başka bir kapta, unu, kalan yağda kokusu çıkana kadar kavurup, içine sütü, süzdürdüğümüz çorbayı ve çok ince kıydığımız dereotunu ilave edip, bir taşım daha kaynatalım.
- İstediğimiz kıvama gelince, önceden hazırladığımız çorbalık kıtır ekmek ve dereotu ile süsleyerek, sıcak olarak servis yapalım.
- Arzu edenler yumurta sarısı ve limon suyu ile terbiye de yapabilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder