23 Kasım 2015 Pazartesi

Enginar çorbası nasıl yapılır

enginar çorbası
Enginar çorbası malzemeleri

  • 2 adet enginar
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dal dereotu
  • 1 buçuk adet limonun suyu
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 - 4 su bardağı kadar su 
  • Yeterince tuz
Enginar çorbası yapılışı
  • Enginarları ayıklayıp, patates ve havucun kabuklarını soyalım. 
  • Sebzelerin hepsini tavla zarı şeklinde doğrayalım. 
  • Enginarları limonlu suda bekletelim. 
  • Rendelediğimiz soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Sebzelerin suyunu süzüp önce havucu soğana ilave edelim ve 1-2 sefer karıştırdıktan sonra kalan sebzeleri katıp yeterince su ilavesi ile pişirelim.
  • 1 adet limonun suyunu 1 adet yumurta sarısı ile çırptıktan sonra, kaynamakta olan çorbadan 1-2 kepçe terbiyeye katıp karıştıralım ve tekrar tencereye ilave edelim. 
  • Yeterince tuz ve ince ince kıydığımız dereotunu katıp, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indirelim. 
  • Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder