![]() |
enginar çorbası |
- 2 adet enginar
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 dal dereotu
- 1 buçuk adet limonun suyu
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 - 4 su bardağı kadar su
- Yeterince tuz
Enginar çorbası yapılışı
- Enginarları ayıklayıp, patates ve havucun kabuklarını soyalım.
- Sebzelerin hepsini tavla zarı şeklinde doğrayalım.
- Enginarları limonlu suda bekletelim.
- Rendelediğimiz soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Sebzelerin suyunu süzüp önce havucu soğana ilave edelim ve 1-2 sefer karıştırdıktan sonra kalan sebzeleri katıp yeterince su ilavesi ile pişirelim.
- 1 adet limonun suyunu 1 adet yumurta sarısı ile çırptıktan sonra, kaynamakta olan çorbadan 1-2 kepçe terbiyeye katıp karıştıralım ve tekrar tencereye ilave edelim.
- Yeterince tuz ve ince ince kıydığımız dereotunu katıp, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indirelim.
- Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder