24 Kasım 2015 Salı

Cevizli katmer nasıl yapılır

cevizli katmer 

Cevizli katmer malzemeleri
  • Yarım kg un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 150 gram ceviz içi
  • 75 gram tereyağı
Cevizli katmer yapılışı

Unu tuzla karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp, su katarak hamur yapın. Bir süre dinlendirin. Ceviz iriliğinde bezelere ayırın. İlk hamuru servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmş tereyağı sürün. Ceviz serpiştirin. İkinci hamuru da aynı şekilde açın. İlk yufkanın üzerine yerleştirin. Kenarlarını bastırarak kapatın. Sacda yada teflon tavada pişirin. Tüm katmerleri bu şekilde tamamlayın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder