![]() |
buzluk böreği |
Buzluk böreği malzemeleri
- 3 adet yufka
- 4 çorba kaşığı margarin
- 1 adet soğan
- 2 adet patates ( haşlanmış )
- 100 gram salam
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Yarım demet maydanoz
Üzeri için
- Susam ve haşhaş
Buzluk böreği yapılışı
- Haşlanmış patatesleri soyup, rendeleyelim.
- Salamı küçük küçük keselim.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp, çok az ayçiçek yağında hafifçe sote edelim.
- İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıydığımız maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edelim.
- Bir yufkayı düzgün bir zemine serip, üzerine eritilmiş tereyağı sürelim.
- Diğer yufkaların aralarını da, margarin sürerek ilk yufkanın üzerine yerleştirelim.
- Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde keselim.
- Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım.
- Yanlarını içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım.
- Börekleri bir kevgire dizelim. Üzerine bir kaç kez su serpelim.
- Suyunu süzdükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim.
- Tepsiyi buzluğa yerleştirelim. Donana dek bekletelim.
- Buzluktan çıkardıktan sonra erimeden üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirerek, servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder