25 Kasım 2015 Çarşamba

Buzluk böreği tarifi

buzluk böreği

Buzluk böreği malzemeleri
  • 3 adet yufka
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates ( haşlanmış )
  • 100 gram salam
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Yarım demet maydanoz
Üzeri için
  • Susam ve haşhaş
Buzluk böreği yapılışı
  • Haşlanmış patatesleri soyup, rendeleyelim.
  • Salamı küçük küçük keselim. 
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp, çok az ayçiçek yağında hafifçe sote edelim.
  • İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıydığımız maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edelim.
  • Bir yufkayı düzgün bir zemine serip, üzerine eritilmiş tereyağı sürelim.
  • Diğer yufkaların aralarını da, margarin sürerek ilk yufkanın üzerine yerleştirelim.
  • Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde keselim.
  • Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım.
  • Yanlarını içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım.
  • Börekleri bir kevgire dizelim. Üzerine bir kaç kez su serpelim.
  • Suyunu süzdükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim. 
  • Tepsiyi buzluğa yerleştirelim. Donana dek bekletelim.
  • Buzluktan çıkardıktan sonra erimeden üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirerek, servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder