![]() |
ıspanaklı kış böreği |
- Yaklaşık 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 5 çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 çay bardağı su
- 1,5 kg. ıspanak
- 5 dal taze soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 tutam hint cevizi rendesi
- Tuz, karabiber
Ispanaklı kış böreği nasıl yapılır
- Ispanak ve taze soğanları temizleyip incecik kıyın. 2 kaşık zeytin yağını tavada ısıtıp, soğan ve ezilmiş sarımsağı sote edin. Ispanak, tuz, karabiber ve hint cevizini serpip ılınmaya bırakın. Peynir ve çırpılmış yumurtaları ilave edip karıştırın.
- Unun ortasını havuz gibi açın. Kabartma tozu, bir tutam tuz, minik doğranmış tereyağı ve 1 çay bardağı su ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Fırını 160 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız hamurun üçte ikisini unlanmış zeminde ince bir yufka şeklinde açın. 20 santimlik yağlanmış bir kalıba kenarları dışta taşacak şekilde yayın ve hazırladığınız iç malzemeyi ilave edin. Kalan hamuru da ince yufka şeklinde açarak kapak yapın. Dışa kalan kısımları içe doğru kıvırın. Yüzeyi çatalla yer yer delerek kalan yağı sürün.
- Fırına verip 20 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve üzerine yağ sürüp kalan su ile ıslatın. Tekrar fırına verip yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder