![]() |
fırında sebzeli erişte |
- 500 gram un
- 2 çorba kaşığı yağ
- biraz ılık su
- Tuz
- 1 adet havuç
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 100 gram beyaz peynir
- 2 yumurta
Fırında sebzeli erişte yapılışı
Unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurta, su, tuz ile hamur yapın. 1 saat bekletin. Hamuru 5 parçaya bölün. Un serperek oklava ile yufka büyüklüğünde açın. İnce rulo sarıp 2 cm. eninde kesin. Diğer hamurlara da aynı işlemi yapın. Bir tepsiye koyup harmanlayın. 2 saat bekletin. Bir tencereye bol su koyun. Kaynayınca erişteleri koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp, tencereye sıvı yağ koyup kızdırın. Kabak, havuç, patlıcan, yeşil ve kırmızı biberi küp küp doğrayıp koyun. 1-2 kez çevirin. Erişteleri de koyup harmanlayın. Fırın tepsisine alın. 180 derecelik sıcak fırında 10 dakika pişirin. Üzerine beyaz peynir rendesi serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder