19 Kasım 2015 Perşembe

Fırında sebzeli erişte tarifi

fırında sebzeli erişte
Fırında sebzeli erişte malzemeleri
  • 500 gram un
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • biraz ılık su
  • Tuz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 100 gram beyaz peynir
  • 2 yumurta
Fırında sebzeli erişte yapılışı

Unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurta, su, tuz ile hamur yapın. 1 saat bekletin. Hamuru 5 parçaya bölün. Un serperek oklava ile yufka büyüklüğünde açın. İnce rulo sarıp 2 cm. eninde kesin. Diğer hamurlara da aynı işlemi yapın. Bir tepsiye koyup harmanlayın. 2 saat bekletin. Bir tencereye bol su koyun. Kaynayınca erişteleri koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp, tencereye sıvı yağ koyup kızdırın. Kabak, havuç, patlıcan, yeşil ve kırmızı biberi küp küp doğrayıp koyun. 1-2 kez çevirin. Erişteleri de koyup harmanlayın. Fırın tepsisine alın. 180 derecelik sıcak fırında 10 dakika pişirin. Üzerine beyaz peynir rendesi serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder