18 Kasım 2015 Çarşamba

Emine Beder' den gelin tatlısı tarifi

gelin tatlısı
Gelin tatlısı malzemeleri

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un
  • 100 gram iri dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için
  • 3 buçuk su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı limonsuyu 
Gelin tatlısı nasıl yapılır

Hamur yoğuracağımız kaba sıvı yağı, eritip soğuttuğumuz margarin veya tereyağını, kabartma tozunu, ılık sütü ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Elenmiş unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, önce yuvarlayıp sonra yassıltalım. Hamurların orta kısımlarına iri dövülmüş ceviz ve tarçını koyarak karşılıklı iki kenarını üst tarafta birleştirip yapıştıralım. Hurma şekli alan hamurları, 190 derece ısılı fırında altları üstleri pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini çekince servis tabağına alalım. 
Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dakika kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder