- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 buçuk çorba kaşığı tepeleme un
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 su bardağı garnitür ( bezelye - havuç )
- 1 adet küçük kereviz ( arzuya göre )
- 1 buçuk litre et suyu
- Yarım litre süt
- 1 adet limonun suyu
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Bir miktar taze nane ( arzuya göre )
- 1 çay kaşığı tuz
Bahar çorbası hazırlanışı
Bir tavada yağı eritelim. Unu ilave edip, çevirerek hafif pembeleştirelim. Sıcak et suyunu karıştırarak, azar azar ilave edelim. Ayrı bir tencerede bütün kerevizi ve kayısıları haşlayalım. Kerevizi tencereden alalım. Kayısıları küçük küçük doğrayalım. Garnitürle beraber çorbaya ilave edelim. 15 - 20 dakika daha kaynatalım. İnmesine yakın iki adet yumurta sarısını, süt ve limon suyuyla çırpalım. Kırmızı biber, tuz ve nane ile servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder